Alkoholmisbrug

Home / Terapeutiske specialer / Alkoholmisbrug

Det skønnes at ca en halv million danskere har et overforbrug af alkohol. Enkelte undersøgelser sætter tallet højere.

Mange mennesker udvikler et for stort alkoholforbrug gradvist og derfor umærkeligt. Ikke sjældent bliver et moderat forbrug til overforbrug i perioder med stress eller belastninger.

Kognitiv-adfærdsterapi og mindfulness har vist sig at være særdeles brugbart i behandlingen af alle former for misbrug.

I behandlingen tager vi sammen udgangspunkt i  den konkrete situation og vi sætter et mål der virker realistisk og ønskværdigt. I fællesskab afdækkes hvilke begrænsninger, problemer og ressourcer der er, og på den baggrund lægges en plan for hvordan målet kan nåes. I processen vil det ofte give mening at gå tilbage i tiden og se hvad der har været med til at skabe mønstrene, så du også får en større forståelse for dig selv og de udfordringer du slås med. I forbindelse med misbrug er der ofte selvkritik og ligefrem selvhad, og det bygger i bund og grund på uvidenhed om de stærke faktorer man er oppe imod, både udefra og indefra.